Oluklu mukavva ambalaj, kâğıt ve atık yönetimi sektörlerinde Avrupa pazarının liderlerinden Prinzhorn Group, Türkiye’ye adım attığı 2013 yılından bu yana ülkeye yaklaşık 170 milyon Euro yatırım yaptı. Prinzhorn Group Yönetim Kurulu Başkanı Harald Ganster, grubun toplam çalışan sayısı ve satışlarının %15’ini oluşturan Türkiye’nin, grup için çok önemli bir pazar olduğunu, Türkiye’ye güvendiklerini, yatırımlarıyla Türkiye ekonomisinin büyüme yolculuğuna katkı sağlamaya devam edeceklerini söyledi.
Avusturya merkezli Prinzhorn Group, 16 ülkede 10 binin üzerinde çalışanı ve yıllık 2,9 milyar Euro cirosuyla oluklu mukavva ambalaj, kâğıt ve atık yönetimi sektörlerinde Avrupa’da ilk beş şirket arasında yer alıyor. Döngüsel ekonomi, sürdürülebilir gelecek ve daha iyi bir dünya vizyonuyla 170 yıldır faaliyetlerini sürdüren grup çatısı altında üç iş birimi faaliyet gösteriyor: Dunapack Packaging (oluklu mukavva ambalaj çözümleri), Hamburger Containerboard (yüksek kaliteli kâğıt üretimi) ve Hamburger Recycling (ikincil hammadde toplama ve atık yönetimi). Grup, üç iş birimi arasındaki entegrasyonu artırarak yarattığı değeri büyütmeye odaklanıyor.
Türkiye’de 4 oluklu mukavva ambalaj fabrikası, 2 kâğıt fabrikası ve 4 atık yönetim tesisi ile sektöre, ekonomiye ve istihdama katkı sağlayan Prinzhorn Group, Türkiye pazarına girdiği 2013’ten bu yana ülkeye yaklaşık 170 milyon Euro yatırım yaptı. 2022 yılında Türkiye’de faaliyet gösteren üç iş birimine 19 milyon Euro yatırım yapan grup, son on yılda Türkiye’deki çalışan sayısını 850’den 1500’e yükseltti.
Prinzhorn Group Yönetim Kurulu Başkanı Harald Ganster, “Prinzhorn Group olarak uzun vadeli ve değer yaratma odaklı bir bakış açısını benimsiyoruz. Kârımızın önemli bir bölümünü yeni yatırımlara yönlendirerek, son teknolojiyi iş süreçlerimize entegre ediyor, operasyon verimliliği ve çalışanlarımızın sürekli gelişimine katkı sağlayarak müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Türkiye, iş gücümüzün ve satışlarımızın yüzde 15’ini oluşturan, faaliyet gösterdiğimiz 16 ülke arasında çok önemli bir pazar. Türkiye ekonomisinin güçlü potansiyeline ve buradaki çalışanlarımızın adanmışlık ve yetkinliğine duyduğumuz güvenle önümüzdeki yıllarda da büyümemizin devam edeceğine, ekonomiye, topluma ve çevreye kattığımız değeri sürdüreceğimize inancımız tam” dedi.
“Döngüselliği yaşıyoruz”
Döngüselliği iş stratejilerinin merkezine aldıklarını belirten Dunapack Packaging Yönetim Kurulu Başkanı Max Hoelbl şunları söyledi: “Üç iş birimimiz, değer zincirimiz içinde birbirine bağlıdır. Her iş birimi, Prinzhorn Group’un güçlü performansına katkı vermek için çalışırken her alanda sürdürülebilirliği sağlamayı benimser.”
“Döngüselliği yaşıyoruz” amacı ile hareket ettiklerini belirten Hoelbl, “Bu amaç, Prinzhorn Group olarak neyi temsil ettiğimizi, işimizin bizler için anlamını ve sürdürülebilir bir dünya inşa etmek için katkımızın ne olduğunu tanımlıyor. Temel değerlerimiz: İnsan, performans ve sorumluluk” dedi.
Paydaşlarıyla iş birliği içinde şeffaf ve profesyonel bir sürdürülebilirlik yönetimi sağlamak için her yıl Sürdürülebilirlik Raporu yayınlayan Prinzhorn Group, kapsamlı bir karbonsuzlaştırma yol haritasını da faaliyetlerine entegre etmeye hazırlanıyor.
Çorlu Oluklu Mukavva Ambalaj Fabrikasında Kapasite Artışı
Dunapack Packaging’in oluklu mukavva ambalaj alanında Türkiye’nin pazar liderlerinden biri olduğunu vurgulayan Dunapack Packaging Yönetim Kurulu Üyesi Buğra Sükan, “Denizli, Çorlu, Adana ve Eskişehir olmak üzere Türkiye’nin dört farklı şehrindeki oluklu mukavva ambalaj fabrikalarımızda toplam 600 milyon m² üretim hacmine sahibiz. Türk pazarının artan ihtiyaçlarına cevap vermek için Çorlu fabrikamızda geçen yıl başlatılan genişleme çalışmalarının tamamlandığını paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. 7.500 m² genişleyen fabrikamızda daha yüksek kapasiteyle gıda, tüketim malları, mobilya, otomotiv, perakende ve e-ticaret gibi pek çok sektör için %100 geri dönüştürülebilir ürünlerimizi üretmeye ve ambalaj çözümlerimizi sunmaya devam edeceğiz” dedi.
“Kâğıt üretimiyle ambalaj ve inşaat sektörlerine destek veriyoruz”
Hamburger Containerboard Türkiye Operasyon Direktörü Velişah İner Türkiye’de hem ambalaj hem de inşaat sektörlerine destek verdiklerini, üretimlerini sürdürülebilirlik ve döngüsel ekonominin önemli bir parçası oldukları bilinciyle gerçekleştirdiklerini belirterek “Her gün daha iyi ol” mottosuyla çalışanlarına inanmaya ve onlara yatırım yapmaya devam ettiklerini söyledi.
“Türkiye, atık geri dönüşümünde büyük bir potansiyele sahip”
Hamburger Recycling olarak, atık üreten endüstriler için güvenilir bir hizmet sağlayıcısı olduklarını belirten Hamburger Recycling Türkiye Genel Müdürü Ebru Tunç Akbulut şunları söyledi: “Atıkları, sıfır atık kurallarına bağlı olarak yönetiyoruz. Hedefimiz, atık miktarlarını en aza indirmek, maddesel geri dönüşüm oranlarını en üst düzeye çıkarmak ve sıfır depolama hedefine ulaşmaktır. Müşterilerimize en iyi atık yönetimi çözümlerini sunuyor ve onların sürdürülebilirlik hedeflerini destekliyoruz. Ana hedefimiz, çevresel etkiyi azaltmak. Aynı zamanda kendi işimizin de çevresel etkisini azaltmak için yatırımlar yapıyoruz. Antalya’daki depolarımızdan birinde kendi temiz enerjimizi üretmek için güneş enerji santrali kurmak üzere çalışmalarımıza başladık.”
Akbulut sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye 85 milyon nüfuslu bir ülke olarak önemli miktarda atık üretiyor ve atık geri dönüşümü konusunda büyük bir potansiyele sahip.Biz de atık toplama sistemleri, konteynerler, kompaktörler, presler, toplama ekipmanları gibi teknolojik çözümlerimizle; sağlık ve güvenlik kurallarına ve sürdürülebilirlik hedeflerine önem vererek müşteri taleplerini esnek, hızlı ve verimli bir şekilde karşılıyoruz.”
Prinzhorn Group
Prinzhorn Group, 16 ülkede 10.000 çalışanı ve yıllık 2.9 milyar Euro cirosuyla Prinzhorn Group, oluklu mukavva ambalaj, kâğıt ve atık yönetimi sektörlerinde Avrupa’da ilk beş şirket arasında yer alıyor. Merkezi Avusturya’nın Viyana kentinde olan Prinzhorn Group çatısı altında üç iş birimi faaliyet gösteriyor: Dunapack Packaging (oluklu mukavva ambalaj çözümleri), Hamburger Containerboard (yüksek kaliteli kâğıt üretimi) ve Hamburger Recycling (ikincil hammadde toplama ve atık yönetimi).
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Bir yanıt bırakın