Boğaziçi’nin Akademik Desteğiyle CUBE Beyoğlu Açıldı: Kuluçka Merkezi, 400 Start-up’a Destek Verecek

Türkiye’nin ilk şehir içi kuluçka merkezi CUBE Beyoğlu Kuluçka Merkezi nisanda kapılarını açtı. Boğaziçi Üniversitesi’nin de paydaşları arasında yer aldığı merkezde dijital oyun ve mobil uygulama gibi tüm dünyada yoğun ilgi gören beş tematik alanda faaliyet gösteren start-up şirketleri desteklenecek. Yatırım ilişkilerinden altyapı desteğine pek çok alanda 400 girişime destek verme kapasitesine sahip merkezin Türkiye ve dünya için rol model olması hedefleniyor.

Boğaziçi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Teknopark İstanbul ve Beyoğlu Belediyesi’nin iş birliğiyle İstanbul’un en merkezi ilçelerinden Beyoğlu’nda, Türkiye’nin ilk şehir içi kuluçka merkezi faaliyetlerine başladı.

Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle dönüştürülen tarihi bir binada henüz emekleme aşamasındaki şirketleri yatırım, iş ağı ve altyapı gibi birçok alanda desteklemeye başlayan CUBE Beyoğlu’nun Türkiye ve dünya için örnek bir model olması hedefleniyor. Merkezde dijital oyun, artırılmış ve yapay gerçeklik, dijital sanat, yapay zekâ ve simülasyon ile mobil uygulama gibi beş tematik alanda faaliyet gösteren yaklaşık 400 start-up şirket desteklenebilecek.

BOĞAZİÇİ’NİN BİLGİ BİRİKİMİ VE ALTYAPISINDAN YARARLANMA İMKÂNI

CUBE Beyoğlu’nu ziyaret ederek paydaşlarla bir araya gelen Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, kulukça merkezinin henüz emekleme aşamasındaki şirketlere, İstanbul’un en merkezi noktalarından birinde çok büyük avantajlar sağlayacağını ifade etti:

“CUBE Beyoğlu Kuluçka Merkezi, bizimle birlikte Türkiye’nin diğer iki lider araştırma üniversitesi ile Teknopark İstanbul ve Beyoğlu Belediyesi’nin iş birliğiyle nisan ayında kapılarını açtı. Burada emekleme aşamasındaki şirketlere bir taraftan Ar-Ge personeli için sağlanan destekler ve teşvikler, vergi muafiyetleri ve istisnalarla çok büyük avantajlar sunulurken aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi’nin bilimsel birikiminden ve araştırma altyapısından faydalanma imkânı da verilecek. Bununla birlikte hocalarımızı CUBE’daki şirketlerin Ar-Ge çalışmalarına katkı sağlamak üzere görevlendireceğiz. Ayrıca Boğaziçili uzman ve bilim insanlarımız da burada şirketlere mentorluk yaparken, hızlandırma programı dahilinde eğitimler verecek.”

“TÜM BOĞAZİÇİLİLERİ CUBE’A DAVET EDİYORUZ”

CUBE’un tüm dünyada yarattığı katma değerle “göz kamaştıran beş tematik alanda” faaliyet gösteren şirketlere destek verdiğini de belirten Prof. Dr. Kumbaroğlu, Boğaziçililerin bu alanlarda çok başarılı olduğunu söyledi. Tüm Boğaziçilileri merkeze davet eden Rektör Yardımcısı, “CUBE sayesinde şehrin merkezinde, İstanbul en ilham verici yerlerinden biri olan Beyoğlu’nda, bizim araştırma üniversitesi olarak odak alanlarımızla da örtüşen beş tematik alanda; henüz yolun başındaki gelecek vadeden teknoloji odaklı şirketleri destekleyeceğiz. Burada son yıllarda yarattığı katma değerle tüm dünyada göz kamaştıran dijital oyun, artırılmış ve yapay gerçeklik, dijital sanat, yapay zekâ ve simülasyon ile mobil uygulama tematik alanlarında çalışan kuluçka şirketlerimiz yer alacak. Tüm bunlar Boğaziçililerin yakından takip ettiği ve bu alanlarda önemli başarılar ortaya koyduğu alanlar aynı zamanda. Boğaziçi Üniversitesi olarak merkezde daha fazla sayıda öğrenci ve mezunumuza destek vermeyi hedefliyor, tematik alanlarımıza yönelen tüm girişimci Boğaziçililerin yolunun buradan geçmesini istiyoruz. Tüm Boğaziçilileri CUBE’a davet ediyoruz.” dedi.

“BAŞARI İÇİN GEREKEN BÜTÜN EĞİTİMLERİ VERİYORUZ”

CUBE Beyoğlu’nun paydaşları arasında yer alan Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (TTO) Genel Müdürü Volkan Özgüz de TTO’nun bilgi birikimi ve tecrübesini merkeze taşıdığını ifade etti. 

Tematik alanlarda faaliyet gösteren start-up şirketlere yatırımcı ilişkileri, finans ve iş hukuk gibi birçok alanda eğitim ve danışmanlık hizmeti verileceğini belirten Özgüz, şu bilgileri paylaştı:

“Fark yaratan bir yaklaşım sergiliyor, girişimcilerimize birkaç adım sonrasını da düşünerek gerekli eğitim, destek ve danışmanlığı sağlıyoruz. Burada simülasyon, artırılmış gerçeklik, mobil uygulamalar gibi alanlardaki çalışan girişimcilere TTO’nun tüm tecrübesini aktaracağız. Bu konuda çok farklı eğitimler planlıyoruz. Bu eğitimler iş fikrinin geliştirilmesi, yatırımcıyla ilişkilerin planlanması, finansal yönetime hazırlık ve iş hukuku gibi gerçekten bir şirketin büyümesi için gereken bütün alanları kapsıyor. Yanı sıra uzmanlarımız çeşitli alanlarda danışmanlık da veriyor. Böylelikle her açıdan emekleme aşamasındaki şirketlere destek vereceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*